Keskiviikko 1.9.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle
THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia
Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla
THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(Tiedot 1.9. klo 14:20)

Rovaniemi on epidemian kiihtymisvaiheessa. Muuten Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (16.–29.8.) on 105,2/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (23.–29.8.) on 34,2/100 000 asukasta.
Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Viikolla 23.–29.8. sairaanhoitopiirin alueella koronatestejä tehtiin 6104, joista positiivisia löydöksiä oli 0,66%. Alueen väestöstä vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä 71,6% kaikista rokotettavista ja molemmat rokotteet on saanut 46,6%.

Sairaanhoitopiirin alueella 8 uutta tartuntatapausta, joista 7 Rovaniemellä

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustapauksia eilen jälkeen kahdeksan. Tapauksista yksi on todettu Kittilässä jo karanteenissa olleella henkilöllä ja tapaus liittyy tiistaina uutisoituun tapaukseen, jonka lähde on ulkomailla.

Muut seitsemän tapausta on todettu Rovaniemellä. Näistä kahden alkuperä on ulkomailla. Kaksi muuta liittyy viime ja toissa viikolla uutisoituun Käpymetsän päiväkodin tartuntaketjun henkilöiden lähipiiriin. Kaksi muuta liittyy toiseen Rovaniemellä ilmenneeseen tartuntaketjuun ja henkilöt ovat olleet karanteenissa.

Lisäksi yksi ilmi tullut tapaus on Ounasrinteen koulun ketjuun liittyvän henkilön lähipiirin tartunta, jonka takia Ounasrinteen koulussa on jouduttu asettamaan karanteeniin lisää henkilökuntaa ja oppilaita. Ounasrinteen koulun tartuntaketjuun liittyy toistaiseksi 6 tapausta.

Kuluvalla viikolla Lapin sairaanhoitopirissä on todettu yhteensä 15 Covid-19 tartuntatapausta. Näistä kaikkien alkuperä on pystytty selvittämään. Tapauksista 1 on Sodankylässä, 2 Kittilässä ja loput 12 Rovaniemellä. Kaiken kaikkiaan epidemian aikana Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 1347 tapausta.  

Lapin sairaanhoitopirin alueella todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 33: 83 tapausta
Viikko 34: 40 tapausta
Viikko 35: (kuluva viikkoa): 15 (1.9. klo 14:20 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 1347 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(Tiedot 1.9. klo 14:10 )

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu tähän mennessä tällä viikolla yhteensä kahdeksan uutta koronavirustapausta: tiistaina kuusi ja tänään kaksi.

Viime viikon 11 tapauksesta 3 todettiin karanteenien sisältä. Ulkomailta (Ruotsi) tartuntoja ilmaantui viisi. Skellefteån alueella työskentelevien suomalaisten kehotetaan hakeutumaan herkästi koronavirustestiin, mikäli oireita ilmenee. Viime viikon 11 tartunnasta neljä todettiin ohikulkumatkalla olevalla henkilöllä rajatestauksessa.

Koronatestauksessa on ollut ajoittain ruuhkaa. Jotta oireiset henkilöt pääsevät ajoissa testiin ja tartunnanjäljitys toimii, ei oireettomien henkilöiden tule hakeutua koronatestiin ilman tartuntatautilääkärin erillistä määräystä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 33: 17 tapausta
Viikko 34: 11 tapausta
Viikko 35 kuluva viikko: 8 tapausta (1.9. klo 14:10 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 867 tapausta.

Infektioiden torjuntayksikkö