Keskiviikko 2.6.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 12.33)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Uusien Covid-19-tapausten määrä on kääntynyt maaliskuun puolenvälin jälkeen selvästi laskuun ja Suomessa epidemia on toistaiseksi rauhoittumassa. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä niiden huolellinen noudattaminen ovat kääntäneet epidemian kehittymisen suunnan. Kevään edetessä myös rokotusten eteneminen ja kausivaihtelu alkavat tukea epidemiatilanteen kohenemista.  

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (17.5.–30.5.) on 3,4/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (24.5.–30.5.) on 0,9/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Korjaus: viime viikolla tartuntoja todettiin vain yksi

Eilen ilmoitettu tartunta kirjautuu viime viikon sijasta kuluvan viikon maanantaille. Viime viikolla Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin siten yksi tartunta ja kuluvalla viikolla tartuntoja on keskiviikkoon mennessä todettu yksi.

Koronavirustestejä tehtiin viime viikolla (viikko 21) yhteensä 3575 kappaletta ja niistä pika-antigeenitestejä oli 3458. Positiivisia tuloksia suhteessa tutkimusmäärään oli 0,03 prosenttia.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 20: 3 tapausta

Viikko 21: 1 tapausta (korjattu 2.6. klo 12.33)

Viikko 22 (kuluva viikko): 1 tapaus (2.6. klo 12.33 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 794 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 11.56)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Alueellinen pandemiatyöryhmä: kokoontumisrajoituksia puretaan vaiheittain

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin kahdeksan koronavirustartuntaa. Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on todettu tähän mennessä viisi, joista yksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Epidemia on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella perustasolla.

Aluehallintoviraston määräämät, kokoontumisia koskevat 10 hengen rajoitukset ovat Länsi-Pohjan alueella voimassa kuluvan viikon loppuun, 6.6.2021 asti. Perustasolla aluehallintovirasto ei anna jatkomääräyksiä.

Alueellinen pandemiatyöryhmä vahvasti suosittelee, että 7.6.2021 alkaen sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin saa osallistua korkeintaan 20 henkeä ja ulkona järjestettäviin tapahtumiin enintään 50 henkilöä.

Suurempia yleisölle avoimia ulkotilaisuuksia, esimerkiksi urheilutapahtumia voi järjestää niin, että yleisö on jaettu korkeintaan 50 hengen lohkoihin. Nämä suositukset ovat voimassa 7.6.–13.6.2021.

Uimahallit saavat avata ovensa kaiken ikäisille.

Seuraavan kerran tilannetta arvioidaan ja suosituksia päivitetään 9.6.2021.

Jotta epidemiatilanne säilyisi hyvänä, tulee koronavirustestiin hakeutua lievilläkin oireilla. Myös koronaturvallisuusohjeita (turvavälit, maski, käsihygienia) tulee yhä noudattaa huolellisesti. Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu tänne sekä sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 20: 4 tapausta

Viikko 21: 8 tapausta

Viikko 22 (kuluva viikko): 5 tapausta (2.6. klo 11.56 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 698 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö