Keskiviikko 7.10.2020

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronatilannekuva

Viimeisen kuuden päivän aikana on Meri-Lapissa on todettu 9 uutta koronavirustartuntaa. Näistä 8 liittyy Ylläksen tartuntaketjuun joko suoraan tai karanteenien sisällä tapahtuneina jatkotartuntoina.

Myös sairaalahoitoon on jouduttu turvautumaan. Nyt todettuihin tartuntoihin on liittynyt joukkoaltistuksia mm. ryhmäliikunnan merkeissä ja useita kymmeniä on asetettu karanteeniin.

Koronavirusepidemia on alueellamme edelleen perustasolla. Karanteeneilla pyrimme katkaisemaan tartuntaketjut ja ehkäisemään epidemian leviämistä. Tiedotamme aktiivisesti tautitilanteen muutoksista ja uusista suosituksista. Voimassaolevat suositukset löytyvät sairaanhoitopiirin internet-sivuilta.

Olemme vedenjakajalla! Tartunnat lisääntyvät Suomessa koko ajan. Me kaikki voimme vielä vaikuttaa siihen minkälaiseksi toinen epidemia-aalto Meri-Lapissa muotoutuu. Epidemian torjunta on kaikkien vastuulla.

Käsihygienialla, turvaväleillä kaupassa ja ihmisjoukkojen välttämisellä saadaan paljon aikaan. Kasvomaskeja kannattaa käyttää AINA, kun turvaväliä ei voi pitää.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin infektoiden torjuntayksikkö

Lapin sairaanhoitopiirin koronatilannekuva

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on tällä viikolla keskiviikkoon 7.10. mennessä todettu 10 uutta koronavirustartuntaa, joista 9 rovaniemeläisillä. Taudin ilmaantuvuus sairaanhoitopiirin alueella on viimeisen 14 vuorokauden aikana 24.8 /100 000 asukasta kohden.

Suurelta osalta uudet positiiviset virustartunnat liittyvät Ylläksen tartuntaketjuun ja ovat henkilöillä, jotka ovat olleet tartunnalle altistumisen vuoksi jo karanteenissa. Sairaanhoitopiirin alueella on viimeisen kahden viimeisen viikon aikana karanteenissa yhteensä noin 250 henkilöä.

Vaikka sairaanhoitopiirin alueella etenkin Rovaniemellä tartunnat ovat lisääntyneet kahden viikon aikana eikä kaikkien tartuntojen lähdettä ole saatu varmistettua, ei voida vielä puhua epidemian kiihtymisvaiheesta, edelleen ollaan epidemian perusvaiheessa.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö