Keskiviikko 7.4.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Kaikkien Lapin kuntien yhteystiedot koronanäytteenottoa varten 

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Koronan kiihtymis- ja leviämisalueilta Lapin sairaanhoitopiirin alueelle suuntautuva kotimaanmatkailu

Täältä löydät lisää ohjeita ja voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: Täältä voit seurata COVID-19-rokotusten edistymistä

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 12.51)

COVID-19-tilanne on valtakunnallisesti huonontunut. Valtaosa sairaanhoitopiireistä on siirtynyt joko leviämis- tai kiihtymisvaiheeseen. Lapin sairaanhoitopiirin tilanne on viimeisen kahden viikon aikana olennaisesti rauhoittunut ja Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on tehnyt päätöksen alueen siirtymisestä takaisin perustasolle 6. huhtikuuta alkaen.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (viikot 12 ja 13) on 18,0/100 000 asukasta.

Yhden viikon ilmaantuvuusluku (viikko 13) on 6,8/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Lapin sairaanhoitopiirissä on eilen siirrytty epidemian perusvaiheeseen – infektioiden torjuntayksikkö kiittää vastuullisesta toiminnasta ja kehottaa jatkamaan samaan malliin

Lapin sairaanhoitopiirissä tilanne on edelleen rauhallinen. Sairaanhoitopiiri on eilen siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheesta perusvaiheeseen. Kuluvalla viikolla ei ole todettu yhtään tartuntaa.  

Lapissa vastuullisuus näkyy niin lappilaisten kuin matkailijoiden, yritysten, yhteisöjen ja oppilaitosten osalta. Infektioiden torjuntayksikkö kehottaa jatkamaan vastuullista toimintaa yhtä mallikkaasti kuten tähänkin asti. Jatketaan turvaväleistä huolehtimista, käytetään maskeja ja toteutetaan hyvää käsihygieniaa sekä hakeudutaan jatkossakin testattavaksi matalalla kynnyksellä.

Voidaan todeta, että Lapin sairaanhoitopiirin alueella käytettävä pika-antigeenitestaus toimii hyvin. Testituloksen saaminen on nopeaa, jolloin myös tartuntojen leviämistä voidaan rajoittaa tehokkaasti. Sairaanhoitopiirin alueella testejä tehdään edelleen valtakunnallisella tasolla erittäin kattavasti.

Rokotuskattavuus Lapin sairaanhoitopiirissä 

Tällä hetkellä Lapin sairaanhoitopiirissä vähintään ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on 18,8 prosenttia alueen väestöstä. Alla olevassa taulukossa on ilmoitettu rokotuskattavuus ikäryhmittäin sairaanhoitopiirin alueella 7.4.2021. 

80 vuotta täyttäneistä rokotteen on saanut 84,2 prosenttia, 75–79-vuotiaista 80,3 prosenttia sekä 70–74-vuotiaista 43,0 prosenttia.

Lähde: THL (7.4.2021)

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 12: 13 tapausta

Viikko 13: 8 tapausta

Viikko 14 (kuluva viikko): 0 tapausta (7.4. klo 12.51 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 747 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 9.48)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Länsi-Pohjassa ei uusia tartuntoja eilisen jälkeen

Edellisen katsauksen jälkeen ei ole todettu uusia tartuntoja.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 12: 6 tapausta

Viikko 13: 2 tapausta

Viikko 14 (kuluva viikko): 5 tapausta (7.4. klo 9.48 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 586 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö