Keskiviikko 9.9.2020

Viimeisen kahden viikon (26.8.-8.9.) aikana on Lapin maakunnan alueella todettu yhteensä 2 Covid-19 koronatapausta. Tämän perusteella viruksen ilmaantuvuus Lapissa viimeisen kahden viikon aikana on ollut 1.1 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Tartunnoista molemmat on Lapin sairaanhoitopiirissä ja viruksen ilmaantuvuus LSHP alueella viimeisen kahden viikon aikana on täten 1.7 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Tartuntoja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole ollut viimeisen kahden viikon eikä sitä edeltävän kahden viikon aikana. Viruksen ilmaantuvuus Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella viimeisen kahden viikon aikana on 0 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. 

Lapin maakunnan alueella koronatilanne on rauhallinen. Valtaosa tartuntaketjuista on ulkomailta, eikä ole nähtävissä yhteisössä leviäviä tartuntoja. Lapin maakunnassa ei ole merkkejä epidemiasta. Myös koko Suomen osalta uusien koronatapausten määrä on pysynyt viikkotasolla pienenä. Muutamia yksittäisiä ryvästymiä on todettu joillain paikkakunnilla, mutta merkkejä epidemiasta ei ole havaittavissa.

Tämä osio koronavirustilanteessa päivittyy keskiviikkoisin.  Mikäli koronatilanne muuttuu, päivitys tapahtuu tiheämmin. Numerollista koronavirustilannetta (ympyröissä olevat luvut)  päivitetään päivittäin.