Lapin sairaanhoitopiirin alueella yli 50 hengen tilaisuudet on kielletty tammikuussa

Lapin aluehallintoviraston tiedote 29.12.2020

Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto jatkaa tammikuun loppuun rajoitusta, joka kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 50 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 7.-31.1.2021. Se koskee Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Lapin sairaanhoitopiiri on pysynyt epidemian perustasolla

Alueellisen koronayhteistyöryhmän mukaan Lapin sairaanhoitopiiri on edelleen epidemian perustasolla. Kokoontumisrajoituksia arvioitaessa on otettu huomioon myös koko maan epidemiatilanne sekä muualta Suomesta Lappiin suuntautuva talvimatkailu.

Mikäli Lapin epidemiatilanne heikkenee merkittävästi Lapin aluehallintovirasto voi tiukentaa kokoontumismääräyksiä. 

Päätös Lapin sairaanhoitopiirin alueelle LAAVI/1849/2020 pdf 130kB

Tapahtumajärjestäjien neuvonta puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16), sähköposti: koronainfo@avi.fi

Usein kysytyt kysymykset, Avautuu uudessa välilehdessä (avi.fi)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, 21.9.2020