Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän tilannekatsaus 3.9.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on rauhoittumassa ja kehittymässä parempaan suuntaan.

Tänään kokoontunut koronakoordinaatioryhmä totesi, että Rovaniemen kaupungin osalta tartuntojen määrä on vähentynyt aiempaan nähden ja tartunnat keskittyvät tällä hetkellä koulu- ja päiväkoti-ikäisiin.

Tällä perusteella koronakoordinaatioryhmä suositteli Rovaniemen kaupungin siirtymistä takaisin epidemian perustasolle.

Koordinaatioryhmä käsitteli myös uutta asetusta maahantulon terveysturvallisuudesta. Asetuksen mukaan Lapin sairaanhoitopiirin alueelle Ruotsin ja Norjan rajakunnista tuleville ei tarvitse tehdä koronan terveysturvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä.

Koronakoordinaatioryhmä kannustaa edelleen kuntia rokotuskattavuuden nostoon. Parhaillaan on meneillään rokotuskattavuutta koskeva kuntien välinen kilpailu, joka päättyy 15. syyskuuta. Kilpailuun lahjoituksena saatu 5000 euroa jaetaan viiden eniten rokottaneen kunnan kesken. Summa kohdennetaan kuntien nuorisovaltuuskunnille ja nuoristyön edistämiseen. Rokotuskattavuuskampanjan tavoitteena on, että rokotettavasta väestöstä rokotteen ottaa 80 prosenttia.

Lapin alueen ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset on tuttuun tapaan löydettävissä www.koronaturvallinenlappi.fi-sivuilta.

Lisätietoja

Markku Broas
infektioylilääkäri
p. 050 347 2387