LPSHP: Skellefteåssa sijaitsevaan Northvoltin akkutehdastyömaan tartuntaketjuun liittyen

13.2.2021

Northvoltin akkutehtaan tartuntaketjussa on todettu lisää tartuntoja. Suoraan tehtaalta Suomeen tulleita primaaritartuntoja on nyt tiedossa 35 ja näihin liittyviä jatkotartuntoja 7. Yhteensä tartuntaketjussa on siis yli 40 koronavirustapausta. Nämä tiedot kattavat Lapin, Länsi-Pohjan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun alueet. Aiemmin tapauksia todettiin myös Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Vaasan ja Uusimaan alueella. Näiden osalta tiedot ovat puutteelliset jatkotartuntojen osalta.

Tartuntaketjuun kuuluvista tapauksista yhteensä 15 henkilöllä on todettu brittityyppistä muunnosvirusta eli ns. UK-varianttia:

  • 3 Lapin sairaanhoitopiirissä
  • 7 Keski-Pohjanmaalla
  • 4 Pohjois-Pohjanmaalla
  • 1 Norrbottenissa

Northvoltissa toimivia suomalaisyrityksiä ja heidän työntekijöitään on ohjeistettu jatkotestauksen osalta, jotta virusmuunnosten saapumista ja leviämistä Suomessa voidaan estää ja hidastaa. Alueella toimivat yritykset ovat toimineet asiassa vastuullisesti ja heidän toivotaan sitouttavan henkilöstönsä suunniteltuihin testausjärjestelyihin.

Tiedot on koottu yhteistyössä Pohjoisen erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien (PPSHP, LPSHP, LSHP, Soite, Kainuun sote), Tornion ja Kemin kaupunkien ja THL:n kanssa.

Lisätietoja:

Jyri J. Taskila
johtajaylilääkäri
sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri
puh. 040-352 1097