Maanantai 14.6.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 13.51)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Lapin sairaanhoitopiirin Covid-19 tilanne on pysynyt rauhallisena viimeiset kaksi kuukautta. Yksittäiset tartunnat ovat kaikki tulleet sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. Valtakunnallinen tilanne on kehittynyt myös rauhallisempaan suuntaan, kiihtymis- tai leviämisvaiheessa on vain kuusi sairaanhoitopiiriä.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (24.5.–6.6.) on 1,7/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (31.5.–6.6.) on 0,9/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Rovaniemen Amarillossa mahdollisia altistumisia keskiviikkona 9. kesäkuuta kello 20.00 ja 20.30 välisenä aikana

Tänään on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Molemmat liittyvät viime viikolla Rovaniemellä todettuun tartuntaketjuun ja tartunnan saaneet ovat olleet karanteenissa. Tartunnan saaneista toinen on rovaniemeläinen ja toinen ulkopaikkakuntalainen.

Rovaniemellä ravintola Amarillossa on voinut altistua koronavirukselle keskiviikkona 9. kesäkuuta kello 20.00–20.30. Ravintolassa on tällöin vieraillut matkailija ollessaan tartuttavana. Kaikkien kyseisenä ajankohtana Amarillossa vierailleiden tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon viittaavien oireiden ilmaantuessa.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 22: 1 tapaus

Viikko 23: 4 tapausta

Viikko 24 (kuluva viikko): 2 tapausta (14.6. klo 13.51 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 800 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 10.18)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Epidemia ei ole vielä ohitse – turhaa rajanylittämistä edelleen syytä välttää

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla (viikko 23) yhteensä 15 koronavirustapausta. Niistä neljä todettiin karanteenien sisältä. Ulkomailta peräisin olevia tartuntoja tai näistä seuranneita suoria jatkotartuntoja oli yhteensä yhdeksän. Läpikulkumatkalla todettuja tartuntoja ulkopaikkakuntalaisilla oli kolme. Karanteeniin asetettiin viime viikolla yhteensä 58 henkilöä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin väestöstä 1. rokoteannoksen on saanut 47,1 % väestöstä. 2. annoksen saaneita on 16,1 % väestöstä.

Valtakunnallisesti laskeneista tapausmääristä huolimatta koronavirusepidemia ei ole ohi ja tautia esiintyy edelleen. Alueen väestöä kehotetaan muistamaan koronavarotoimet ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin lievissäkin oireissa. Turhaa rajan ylitystä on syytä välttää ja sairaanhoitopiiri muistuttaa, että Suomeen palatessa on käytävä aluehallintoviraston määräämässä pakollisessa terveystarkastuksessa, jonka osana on koronavirustesti. Kaikkien on käytävä antamassa koronavirusnäyte Suomeen palatessa ellei ole testistä vapauttaa todistusta negatiivisesta ennakkotestistä tai todistusta sairastetusta taudista.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 22: 12 tapausta

Viikko 23: 15 tapausta (14.6. klo 10.18 mennessä)

Viikko 24 (kuluva viikko): 0 tapausta (14.6. klo 10.18 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 719 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö