Maanantai 15.2.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Kaikkien Lapin kuntien yhteystiedot koronanäytteenottoa varten 

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Koronan kiihtymis- ja leviämisalueilta Lapin sairaanhoitopiirin alueelle suuntautuva kotimaanmatkailu

Täältä löydät lisää ohjeita ja voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: Täältä voit seurata COVID-19-rokotusten edistymistä

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 13.26)

COVID-19-tilanne on valtakunnallisesti huonontunut. Valtaosa sairaanhoitopiireistä on siirtynyt joko leviämis- tai kiihtymisvaiheeseen. Lapin sairaanhoitopiirissä ollaan edelleen perusvaiheessa.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (viikot 4 ja 5) on 30,8/100 000 asukasta.  

Yhden viikon ilmaantuvuusluku, viikon 5 osalta on 12,0/100 000 asukasta.   

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Rovaniemellä joukkoaltistumisia Ounasvaaran lukiossa sekä jääkiekkoharrastuksissa – karanteeniin asetettu yli 100 henkilöä

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu yhteensä 10 uutta tartuntaa. Näistä seitsemän todettiin viikonloppuna ja kolme tänään (Pellon kolme tapausta).

Tapauksista viisi todettiin Pellossa, joista yhdessä tartunnan saanut on ollut valmiiksi karanteenissa. Yksi todettiin Kolarissa ja henkilö on ollut valmiiksi karanteenissa. Yksi todettiin Sodankylässä ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Rovaniemellä todettiin kolme tapausta, joissa kahdessa tapauksessa henkilöt ovat olleet valmiiksi karanteenissa ja yhdessä tapauksessa tartunnan alkuperää ei tiedetä.

Viimeksi mainittuun Rovaniemen tapaukseen liittyy joukkoaltistumisia. Toista sataa henkilöä on asetettu karanteeniin. Altistumiset liittyvät Ounasvaaran lukioon sekä jääkiekkoharrastukseen.

Rovaniemen kaupungin tiedote 15.2.2021:
Ounasvaaran lukiossa sata karanteeniin – koulu etäopetuksessa maanantaina

Ounasvaaran lukiossa 13.2. todetun koronatapauksen vuoksi koulu toimii maanantaina 15.2 etäopetuksessa siihen saakka, kunnes tilannekuva on saatu selvitettyä. Viikonlopun aikana terveydenhuolto kartoitti koronatilannetta ja määräsi karanteeniin noin sata henkilöä. Altistuneet henkilöt ovat saaneet tiedon asiasta ja heidät on määrätty karanteeniin.

Koulu toimii tiistaista 16.2. alkaen lähiopetuksessa. Karanteeniin määrätyillä on oikeus seurata oppitunteja Meet-yhteydellä.

Koronanäytteenottoon tulee hakeutua herkästi infektio-oireiden alkaessa.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 5: 14 tapausta

Viikko 6: 31 tapausta

Viikko 7 (kuluva viikko): 3 tapausta (15.2. klo 13.26 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 541 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 10.04)

Koronavirustilanne on Länsi-Pohjan alueella edelleen kiihtymisvaiheessa.

Jäljittämistyö Länsi-Pohjassa toimii tehokkaasti

Viikonlopun aikana todettiin kahdeksan uutta tapausta. Viime viikolla (viikko 6) Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin yhteensä 19 koronavirustapausta. Näistä 40% oli Ruotsin puolella asuvien antamia näytteitä tai suoria tartuntoja Ruotsin puolelta. Osassa tartunnoista jäljitys on edelleen kesken. 40% uusista tartunnoista ilmaantui karanteenien sisältä. Tuntemattomiksi jäävien tartuntojen osuus on edelleen alle 10%, eli tartuntojen jäljittämistyö alueen kunnissa toimii tehokkaasti.

Yhteensä koronavirustapauksia on Meri-Lapissa todettu koko pandemian aikana nyt 504. Luku sisältää kaikki Länsi-Pohjassa diagnosoidut tautitapaukset.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin tiedote Northvoltin tartuntaketjuihin liittyen 13.2.2021

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 4: 29 tapausta

Viikko 5: 29 tapausta

Viikko 6: 19 tapausta (15.2. klo 10.04 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 504 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö