Maanantai 5.7.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 12.00)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (14.–27.6.) on 7,7/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (21.6.–27.6.) on 0,9/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Rovaniemellä Half Moon -yökerhossa mahdollisia altistumisia viime viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 24–03 — kaikkia paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan testattavaksi

Viikonlopun aikana Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu yksi uusi tartunta. Se todettiin Rovaniemellä ja henkilö on saanut tartunnan ulkomailta.

Tartuntaan liittyen Half Moon Night Club -yökerhossa Rovaniemellä on voinut tapahtua altistumisia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 4. heinäkuuta kello 24–03. Kaikkia kyseisessä yökerhossa mainittuna aikana vierailleita kehotetaan hakeutumaan testattavaksi, vaikka oireita ei ilmaantuisikaan.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 25: 1 tapaus

Viikko 26: 2 tapausta (5.7. klo 12.00 mennessä)

Viikko 27 (kuluva viikko): 0 tapausta (5.7. klo 12.00 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 809 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 10.52)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Länsi-Pohjassa viikonlopun aikana neljä uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu neljä uutta koronavirustapausta viikonlopun aikana. Viikolla 26 todettiin yhteensä kuusi koronavirustapausta, joista viisi on todettu ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Tapauksista kaksi on peräisin Ruotsin puolelta.

Tartuntoja on todettu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Osa tartunnoista esiintyy oireettomana tai vähäoireisena, minkä vuoksi ihminen voi kantaa virusta tietämättään ja altistaa muita jatkotartunnoille. Tämän vuoksi ihmisiä kehotetaan muistamaan koronaturvatoimet tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää sekä hakeutumaan testiin lievissäkin oireissa. Rokotukseen hakeutuminen omalla rokotusvuorolla on tärkeää, jotta epidemia saadaan rauhoittumaan pysyvämmin.

Kahden viikon ilmaantuvuus sisältäen kaikki alueella todetut tapaukset on nyt Länsi-Pohjassa tasoa 13/100 000 asukasta.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin väestöstä 1. rokoteannoksen on saanut 58,6 % väestöstä ja 2 annosta saaneita on 23,0 % väestöstä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 25: 2 tapausta

Viikko 26: 6 tapausta (5.7. klo 10.52 mennessä)

Viikko 27 (kuluva viikko): 0 tapausta (5.7. klo 10.52 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 734 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö