Maanantai 9.8.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 15.07)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (19.7.–1.8.) on 68,5/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (26.7.–1.8.) on 33,4/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Thaimaalaisilla marjanpoimijoilla todettu Lapin sairaanhoitopiirin alueella yhteensä 86 tartuntaa

Viikonlopun aikana Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettiin 44 uutta tartuntaa. Niistä 28 todettiin thaimaalaisilla marjanpoimijoilla, joiden tartuntoja on todettu alueella nyt yhteensä 86. 

Muiden kuin marjanpoimijoiden tartuntoja todettiin perjantaina viisi, kaikki Rovaniemellä. Tartunnan saaneista kaksi on ulkopaikkakuntalaisia. Lauantaina tartuntoja todettiin neljä, joista kaksi Sallassa, yksi Kolarissa ja yksi Rovaniemellä. Sunnuntaina tartuntoja todettiin yhteensä seitsemän, joista Rovaniemellä kuusi ja Kittilässä yksi.  

Tänään maanantaina on todettu neljä tartuntaa. Niistä kolme todettiin Rovaniemellä, joista yksi on ulkopaikkakuntalaisen tartunta, yksi on karanteenissa olevan tartunta ja yhden alkuperä on vielä selvitettävänä. Lisäksi Kemijärvellä todettiin tartunta paikkakuntalaisella henkilöllä, joka on saanut tartunnan ulkomailta.  

Viime viikon kokonaisluku on 127 tartuntaa. Vaikka tartuntojen kokonaismäärä on suuri, ovat tapausmäärät marjanpoimijoiden tartuntoja lukuun ottamatta samaa luokkaa, kuin edellisinä viikkoina.  

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 30 : 40 tapausta

Viikko 31: 127 tapausta (9.8. klo 15.07 mennessä)

Viikko 32 (kuluva viikko): 4 tapausta (9.8. klo 15.07 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 1094 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 10.55)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Deltavariantin aiheuttamia tartuntoja vahvistettu nyt myös Länsi-Pohjassa

Viikonlopun aikana sairaanhoitopiirin alueella todettiin 9 uutta koronavirustapausta. Tartunnoista suurin osa todettiin rajan ylittävillä ulkopaikkakuntalaisilla, jotka olivat ostosmatkalla Haaparannalla tai palaamassa muutoin Suomeen.

Yhteensä viime viikolla (viikko 31) tapauksia oli Länsi-Pohjassa 29. Tapausten tarkempi analysointi on kesken.

Ensimmäiset varmistetut deltavariantin tyypitystulokset on saatu alueella. Kuten aiemmin on epäilty alueella on nyt varmistettu useita ns. deltavirusmuunnoksen aiheuttamia tautitapauksia. Deltavariantti on nopeasti muodostunut valtavirustyypiksi sekä Etelä-Suomessa että Pohjois-Ruotsissa ja tämä kehityskulku myös Länsi-Pohjassa on odotettu. Deltavariantti tarttuu muita virusvariantteja herkemmin, joten koronaturvallisuuteen liittyviä toimia on edelleen syytä jatkaa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 29: 25 tapausta

Viikko 30: 10 tapausta

Viikko 31 (kuluva viikko): 29 tapausta (9.8. klo 10.55 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 808 tapausta

Infektioiden torjuntayksikkö