Muistathan koronavilkun!

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kehottaa kaikkia alueen asukkaita lataamaan Koronavilkku-sovelluksen omaan puhelimeensa. Koronavilkku toimii useimmissa älypuhelimissa ja sen voi ladata ilmaiseksi puhelimen sovelluskaupasta.

THL on julkaissut ohjevideon Koronavilkun lataamiseksi. Videon voi katsoa YouTubessa.

”Altistuneiden jäljittäminen ja tavoittaminen on koronaepidemian hillitsemisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Koronavilkku auttaa jäljittäjiä tartuntaketjujen katkaisemisessa”, kertoo Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Miten toimia, kun Koronavilkku hälyttää?

Jos Koronavilkku antaa ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, käyttäjä saa samalla toimintaohjeet jatkoa varten. Altistumisilmoituksen jälkeen tulee tarkkailla mahdollisia koronavirukseen viittaavia oireita. Koronavilkun kautta voi myös tehdä oirearvion OmaOlo-palvelussa. Koronavirustestiin kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä vähäisissäkin oireissa.

Koronavilkun ilmoitus altistumisesta ei vielä tarkoita, että käyttäjä joutuisi pakolliseen karanteeniin. Sosiaalisia kontakteja tulee kuitenkin välttää ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Julkisilla paikoilla liikkuessa on suositeltavaa käyttää kasvomaskia.

Koronavirustautiin sairastunut käyttäjä saa positiivisen testituloksen jälkeen terveydenhuollosta avauskoodin, joka syötetään Koronavilkkuun. Näin sovelluksen käyttäjä voi varoittaa kaikkia kohtaamiaan ihmisiä mahdollisesta altistumisesta nimettömästi.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus. Sen avulla kansalainen saa tiedon, jos hän on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Tartunnasta käyttäjä voi ilmoittaa sovelluksella nimettömästi. Lisätietoja osoitteessa https://koronavilkku.fi/.