Perjantai 21.5.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 12.32)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Uusien Covid-19-tapausten määrä on kääntynyt maaliskuun puolenvälin jälkeen selvästi laskuun ja Suomessa epidemia on toistaiseksi rauhoittumassa. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä niiden huolellinen noudattaminen ovat kääntäneet epidemian kehittymisen suunnan. Kevään edetessä myös rokotusten eteneminen ja kausivaihtelu alkavat tukea epidemiatilanteen kohenemista.  

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (3.5.–16.5.) on 9,4/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (10.5.–16.5.) on 3,4/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Lapin sairaanhoitopiirin alueella järjestettävien yksityistilaisuuksien enimmäisosallistujamäärän suositus poistuu – koronaturvallisuusohjeita tulee kuitenkin edelleen yksityistilaisuuksissakin noudattaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu yksi uusi koronavirustapaus. Tartunta todettiin Sallassa ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä ja se liittyy aiempaan tartuntaketjuun.

Tänään kokoontunut Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on päivittänyt antamiaan koronasuosituksia ja -rajoituksia. Yksityistilaisuuksissa henkilörajoitussuositus poistuu, mutta edelleen tilaisuuksissa suositellaan pitämään kahden metrin turvavälit ja käyttämään kasvomaskia. Liikunta-, urheilu- ja ryhmäharrastuksia voidaan järjestää, mutta on muistettava koronaturvallisuusohjeet: pitää turvavälit ja käyttää kasvomaskia kaikissa tilanteissa, lukuun ottamatta itse urheilusuorituksessa.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö on päivittänyt kotimaan matkailuohjettaan. Edelleen on tärkeätä matkustaa terveenä ja hakeutua heti vähäisimmistäkin oireista lähimpään testauspisteeseen ja pysyä eristyksessä, kunnes testitulos on valmistunut.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 18: 7 tapausta

Viikko 19: 4 tapausta

Viikko 20 (kuluva viikko): 2 tapausta (21.5. klo 12.32 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 791 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 9.31)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Väestölle kiitos esimerkillisestä toiminnasta – jatkamalla samaan malliin etenemme kohti vapaampaa kesää

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole todettu uusia koronavirustapauksia eilisen jälkeen. Kuluvalla viikolla tartuntoja on todettu kaksi.

Väestön toiminta ansaitsee ison kiitoksen. Jatkamalla huolellisesti koronaturvatoimia pääsemme purkamaan rajoituksia ja tukahduttamaan epidemian alueella. Se luo hyvät edellytykset loppukesän tapahtumia ajatellen.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 18: 13 tapausta

Viikko 19: 11 tapausta

Viikko 20 (kuluva viikko): 2 tapausta (21.5. klo 9.31 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 683 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö