Perjantai 3.9.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle
THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia
Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla
THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(Tiedot 3.9. klo 13:45)

Lapin sairaanhoitopiirin alue on epidemian perustasolla.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (16.–29.8.) on 105,2/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (23.–29.8.) on 34,2/100 000 asukasta.
Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Viikolla 23.–29.8. sairaanhoitopiirin alueella koronatestejä tehtiin 6104, joista positiivisia löydöksiä oli 0,66%. Alueen väestöstä vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä 71,6% kaikista rokotettavista ja molemmat rokotteet on saanut 46,6%.

Sairaanhoitopiirin alueella neljä uutta koronavirustapausta – Rovaniemen kaupunki siirtyy takaisin epidemian perustasolle

Lapin sairaanhoitopiirissä on torstain katsauksen jälkeen todettu neljä uutta koronavirustapausta. Näistä kaksi on todettu Kittilässä ja ne liittyvät aiemmin tällä viikolla ilmoitettuun tapaukseen, jonka tartuntalähde on ulkomailla.  Uudet tartuntatapaukset ovat aiemmin ilmoitetun tapauksen lähipiiriä.

Lisäksi kaksi tartuntatapausta on todettu Rovaniemellä ja molemmat tapaukset ovat olleet karanteenissa. Toinen tapauksista liittyy Ounasrinteen koulun tartuntaketjuun, ja toinen Rovaniemellä todettuun toiseen erilliseen tartuntaketjuun.

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui tänään arvioimaan Rovaniemen koronatilannetta. Lapin alueellinen koronakoordinaatioryhmä käsitteli asian aiemmin päivällä ja katsoi, että koronavirustilanne on Rovaniemen kaupungin alueella rauhoittumassa. Koronakoordinaatioryhmä suositteli Rovaniemen kaupungin siirtymistä takaisin koronavirusepidemian perustasolle.

Perusvaiheeseen voidaan siirtyä, sillä tartuntojen ilmaantuvuus ja määrä ovat Rovaniemellä pienentyneet. Tartunnat ovat hyvin jäljitettävissä, ja sairaalakuormitus on kiihtymisvaiheenkin aikana ollut pientä. Tartuntoja on todettu lähinnä koulu- ja varhaiskasvatusikäisillä sekä heidän lähipiirillään.

Tällä viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 20 uutta koronavirustapausta ja koko epidemian aikana 1352.

Tänään pitämässään koronakoordinaatioryhmän kokouksessa sairaanhoitopiiri suositteli myös Rovaniemen kaupungin siirtymistä takaisin koronavirusepidemian perustasolle.

Lapin sairaanhoitopirin alueella todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 33: 83 tapausta
Viikko 34: 40 tapausta
Viikko 35: (kuluva viikkoa): 20 (3.9. klo 13:45 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 1352 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(Tiedot 3.9. klo 10:30 )

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Sairaanhoitopiirin alueella 4 uutta koronavirustapausta.

Rokotuskattavuus saatava nousuun – rokotusaikoja hyvin saatavilla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on eilisen tiedotuksen jälkeen todettu 4 uutta koronavirustapausta. Nämä ovat ilmaantuneet karanteenien sisältä Keminmaan koulualtistuksiin liittyen.

Yhteensä tapauksia on tällä viikolla ollut 20 ja koko pandemia-aikana 883 tapausta.

Länsi-Pohjan alueen kunnissa on tällä hetkellä rokotusaikoja hyvin saatavilla. Rokotteen ottaminen ja rokotuskattavuuden nousu noin 80%:n tasolle mahdollistaa nykyisten testaus-, jäljitys- ja karanteenikäytäntöjen purkamisen. Sairaanhoitopiirissä ollaan huolissaan siitä, että rokoteaikojen varaaminen kunnissa vaikuttaa alueella nyt hidastuneen.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin väestöstä 1. annoksen on saanut 71% rokotettavasta väestöstä ja kaksi annosta 49% väestöstä.

Rokotuskattavuuden pitää alueella vielä nousta, jotta sairaalahoitoon joutuvien määrä jäisi mahdollisimman pieneksi, kun testaus- ja jäljityskäytännöt taudin rajoittamiseksi muuttuvat syksyn aikana.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 33: 17 tapausta
Viikko 34: 11 tapausta
Viikko 35 kuluva viikko: 20 tapausta (3.9. klo 10:30 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 883 tapausta.

Infektioiden torjuntayksikkö