Perjantai 4.6.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 14.58)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Uusien Covid-19-tapausten määrä on kääntynyt maaliskuun puolenvälin jälkeen selvästi laskuun ja Suomessa epidemia on toistaiseksi rauhoittumassa. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä niiden huolellinen noudattaminen ovat kääntäneet epidemian kehittymisen suunnan. Kevään edetessä myös rokotusten eteneminen ja kausivaihtelu alkavat tukea epidemiatilanteen kohenemista.  

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (17.5.–30.5.) on 3,4/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (24.5.–30.5.) on 0,9/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Lapin sairaanhoitopiirissä ei uusia tartuntoja

Edellisen katsauksen jälkeen ei ole todettu uusia tartuntoja. Kuluvalla viikolla tartuntoja on todettu vain yksi.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 20: 3 tapausta

Viikko 21: 1 tapausta

Viikko 22 (kuluva viikko): 1 tapaus (4.6. klo 15.48 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 794 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 10.09)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri muistuttaa: Lapin aluehallintoviraston määräämä 10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa vielä kuluvan viikon sunnuntaihin asti

Eilisen jälkeen on todettu kaksi uutta koronaviristapausta Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä. Toinen tapaus on karanteenien sisältä ja toinen ulkopaikkakuntalaisella rajanylittäjällä, joka siirtynyt eristykseen omalle paikkakunnalle.

Tällä viikolla tapauksia on todettu kaikkiaan kahdeksan. Koko pandemian aikana Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on nyt todettu yhteensä 700 koronavirustapusta.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa voimassaolevasta Lapin aluehallintoviraston määräämästä kymmenen hengen kokoontumisrajoituksesta, joka on voimassa 6.6.2021 asti.

Maanantaina 7.6.2021 alkaen kokoontumisrajoitus muuttuu alueellisen pandemiatyöryhmän vahvaksi suositukseksi ja lievenee. Sisätiloissa voi 7.6. alkaen pitää enintään 20 hengen käsittäviä tapahtumia ja ulkotiloissa vastaavasti enintään 50 hengen tapahtumia. Suositus on voimassa 13.6. asti ja jatkoa arvioidaan keskiviikkona 9.6.2021.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 20: 4 tapausta

Viikko 21: 8 tapausta

Viikko 22 (kuluva viikko): 8 tapausta (4.6. klo 10.09 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 700 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö