Rovaniemi rokottaa tulevana viikonloppuna ilman ajanvarausta – ensimmäisen rokotusannoksen voi hakea kaupungintalolta

Tiedote. Julkaistu: 29.07.2021, 16:30
Rovaniemen kaupunki

Rovaniemeläisten on mahdollista saada tulevana viikonloppuna koronarokotuksen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta kaupungintalon rokotuspisteeltä. 

“Epidemiatilanteen heikennyttyä maanlaajuisesti nopeasti sekä herkästi tarttuvan deltavariantin leviämisen ehkäisemiseksi kannustamme vielä rokottamattomia rovaniemeläisiä hakemaan ensimmäisen koronarokotteen. Haluamme tehdä rokotteen ottamisen mahdollisimman helpoksi, joten päätimme avata kaupungintalon rokotuspisteen myös viikonlopuksi”, kertoo Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Tulevana viikonloppuna ensimmäisen rokotusannoksen voivat kaupungintalolta hakea kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. 

“Tässä ajatellaan myös tulevien tapahtumien toteutumista ja turvallisuutta. Mitä korkeampi rokotekattavuus on, sitä paremmin se turvaa yhteiskuntaa ja mahdollistaa yhteiskunnan avaamisen. Tällä joustavalla mahdollisuudella hakea rokotus viikonloppuna ilman ajanvarausta toivomme tavoittavamme erityisesti vielä rokottamattomia nuoria – toki kaikki ensimmäisen annoksen hakevat ovat tervetulleita”, sanoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas

Vainio ja Broas osallistuvat molemmat viikonloppuna rokotusten järjestämiseen kaupungintalolla. 

Tehosterokotuksen eli toisen rokotusannoksen ottamista varten tulee edelleen varata aika. Ajanvarauksen kautta voi varata ajan edelleen myös ensimmäiseen rokotukseen. 


Kaupungintalon rokotuspiste palvelee lauantaina 31.7. ja sunnuntaina 1.8. klo 12–16 

  • Ensimmäisen rokotuksen voivat hakea kaikki 16 vuotta täyttäneet.
  • Ota mukaan rokotukseen henkilökortti tai Kela-kortti. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.
  • Viikonloppuna on mahdollista saada vain ensimmäinen koronarokote mutta ei tehosterokotetta. Kun tulet ensimmäiseen koronarokotukseen, sinulle varataan samalla aika tehosterokotukseen.
  • Muistathan rokotukseen tullessakin huolehtia turvaväleistä, käyttää maskia ja noudattaa muita hygienia- ja turvallisuusohjeita. 
  • Ethän tule rokotettavaksi oireisena. 

Lisätietoja:
Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio(at)rovaniemi.fi,  p. 040 625 6535
Markku Broas, Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri, markku.broas(at)lshp.fi, p. 050 347 2387