Skellefteåsta Suomeen lauantain 23.1.2021 jälkeen palanneita Northvoltin työntekijöitä kehotetaan hakeutumaan koronavirustestiin kotipaikkakunnallaan

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri tiedottaa

Skellefteåsta Suomeen lauantain 23.1.2021 jälkeen palanneita Northvoltin työntekijöitä kehotetaan hakeutumaan koronavirustestiin kotipaikkakunnallaan. Testiin on syytä tässä poikkeustapauksessa mennä, vaikka olisi oireeton. Testiin meno on tarpeen, vaikka tehtaalla tai länsirajalla olisi otettu jo negatiivinen koronanäyte. Näissä tapauksissa testien välin on oltava vähintään 72 h.

Skellefteåssä on paheneva koronavirusepidemia ja Northvoltin tehtaalta on löytynyt 20 tapausta britannialaista alkuperää olevaa muuntovirusta. Työntekijät ovat tehtaalla työskennellessään saattaneet altistua muuntovirukselle. Muuntoviruksen aiheuttama koronavirustauti ei ole aiempaa vaarallisempi, mutta se tartuttaa herkemmin.

Koronavirustestiin menoa ja testivastausta odottaessa työntekijöiden on oltava tarkasti omaehtoisessa karanteenissa välttäen kaikkia kontakteja toisiin ihmisiin.

Työntekijöiltä todetut positiiviset koronavirusnäytteet suositellaan tutkittavaksi muuntoviruksen osalta THL:n ohjeen mukaisesti.

Lisätietoja:

Jyri J. Taskila 040-352 1097
Johtajaylilääkäri, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri