Tiistai 15.6.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 13.50)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Lapin sairaanhoitopiirin Covid-19 tilanne on pysynyt rauhallisena viimeiset kaksi kuukautta. Yksittäiset tartunnat ovat kaikki tulleet sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. Valtakunnallinen tilanne on kehittynyt myös rauhallisempaan suuntaan, kiihtymis- tai leviämisvaiheessa on vain kuusi sairaanhoitopiiriä.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (31.5.–13.6.) on 5,1/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (7.6.–13.6.) on 4,3/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Kaikkia Rovaniemellä Half Moon -yökerhossa viime perjantain ja lauantain (11.–12.6.) välisenä yönä kello 21.00–2.00 vierailleita suositellaan hakeutumaan koronatestiin

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu kaksi uutta tartuntaa. Toinen liittyy Rovaniemellä viime viikolla todettuun tartuntaketjuun. Toinen todettiin posiolaisella henkilöllä, joka on saanut tartunnan ulkomailta. Tartuntaa ei ole todettu Lapin sairaanhoitopiirin alueella ja altistuneita ei myöskään sairaanhoitopiirin alueella ole.

Viime viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhteensä viisi koronavirustapausta. Koronatestejä tehtiin yhteensä 4196 kappaletta. Positiivisia tuloksia suhteessa testimäärään oli 0,12 prosenttia.

Viime viikon perjantain ja lauantain 11.–12.6. välisenä yönä kello 21.00–2.00 Rovaniemellä Half Moon -yökerhossa vierailleet ovat voineet altistua koronatartunnalle. Tapaus liittyy Rovaniemellä viime viikolla todettuun tartuntaketjuun, jonka tartunnanaiheuttaja on Alfa-variantti, tutummin brittimuunnos.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö suosittelee kaikkia kyseisenä aikana Half Moonissa vierailleita hakeutumaan koronatestiin hyvin herkästi, vaikka oireita ei ilmaantuisikaan

Rovaniemellä on käytössä kolme testauspistettä:

Mehiläisen drive in -testauspiste palvelee osoitteessa Sairaalakatu 1. Testauspiste on auki ma–pe klo 7.30–14.30 ja la–su klo 8.30–11.30. Aikaa ei tarvitse varata.

Terveystalon testauspiste sijaitsee kauppakeskus Revontulen 1 krs:ssa, sisäänkäynti kauppakeskuksen eteläpäädystä omasta ulko-ovesta (Repolaisen leikkipaikka). Koronavirustestaus ilman ajanvarausta ma-ti klo 7.20-14 ja ke-pe klo 7.20–13.

Lappican testauspiste palvelee kaikkia yli 7-vuotiaita sekä Lappican työterveyshuollon asiakkaita linja-autoaseman pihalla olevassa kontissa osoitteessa Lapinkävijäntie 2. Palvelupiste on avoinna arkisin kello 7.30-15.20. Asiakasta pyydetään ottamaan mukaan henkilöllisyystodistus tai vastaava.
Lappican testauspisteelle tullaan aina ajanvarauksella:
Lappican työterveysasiakkaat voivat varata ajat testiin verkosta: Lappican sähköinen ajanvaraus   
Muiden, yli 7-vuotiaiden koronatestiajan saa soittamalla Lappican puhelinpalveluun 020 692 190 arkisin klo 8–12 välisenä aikana. Jätä takaisinsoittopyyntö, jolloin sinulle soitetaan takaisin ja annetaan testiaika.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 22: 1 tapaus

Viikko 23: 5 tapausta

Viikko 24 (kuluva viikko): 4 tapausta (15.6. klo 13.50 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 802 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 10.53)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kaksi uutta koronavirustapausta eilisen jälkeen. Tapaukset ovat molemmat karanteenien sisältä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 22: 12 tapausta

Viikko 23: 15 tapausta

Viikko 24 (kuluva viikko): 2 tapausta (15.6. klo 10.53 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 721 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö