Tiistai 23.2.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Kaikkien Lapin kuntien yhteystiedot koronanäytteenottoa varten 

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Koronan kiihtymis- ja leviämisalueilta Lapin sairaanhoitopiirin alueelle suuntautuva kotimaanmatkailu

Täältä löydät lisää ohjeita ja voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: Täältä voit seurata COVID-19-rokotusten edistymistä

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 12.29)

COVID-19-tilanne on valtakunnallisesti huonontunut. Valtaosa sairaanhoitopiireistä on siirtynyt joko leviämis- tai kiihtymisvaiheeseen. Lapin sairaanhoitopiirissä ollaan epidemian kiihtymisvaiheessa.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (viikot 6 ja 7) on 70,2/100 000 asukasta.  

Yhden viikon ilmaantuvuusluku, viikon 7 osalta on 44,5/100 000 asukasta.   

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Yhdeksän uutta tapausta Lapin sairaanhoitopiirissä

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu yhdeksän uutta tapausta. Tapauksista kolme todettiin Rovaniemellä. Niistä kaksi liittyy Pyhätunturin tartuntaketjuihin ja yksi Rovaniemen MM-ralliin, jossa henkilön testitulos on alustava positiivinen. Tartuntaa varmennetaan vielä. Kolme tapausta todettiin Kolarissa ja niistä kaksi on karanteenissa olevien tartuntoja ja yksi tartunta todettiin ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Yksi tapaus todettiin Pellossa ja se liittyy aiempaan tartuntaketjuun. Yksi todettiin Pelkosenniemen Pyhätunturilla ja kyseessä on ulkopaikkakuntalainen henkilö. Lisäksi Kittilässä todettiin tartunta, jonka alkuperä on selvityksen alla.

Viime viikolla (viikko 7) koronavirustestejä tehtiin Lapin sairaanhoitopiirissä yhteensä 5102 kappaletta. Niistä pika-antigeenitestejä oli 4505. Positiivisia oli 1,02 prosenttia tehdyistä testeistä. 

Tautitilanne on aktiivinen koko Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Lisäpainetta tautitilanteeseen aiheuttavat korkeat matkailijamäärät muualta Suomesta sekä Rovaniemen MM-ralli. Jokaisen on nyt erittäin tärkeää toimia vastuullisesti ja noudattaa turvallisuusohjeita. Tällä hetkellä voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Lapin sairaanhoitopiirin alueella näet täältä.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 6: 30 tapausta

Viikko 7: 51 tapausta

Viikko 8 (kuluva viikko): 11 tapausta (23.2. klo 12.29 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 599 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 8.38)

Koronavirustilanne on Länsi-Pohjan alueella edelleen kiihtymisvaiheessa.

Länsi-Pohjassa ei kuluvalla viikolla yhtään uutta tapausta

Länsi-Pohjassa ei ole todettu edellisen katsauksen jälkeen yhtään uutta tapausta. Rajoitusten ja suositusten tinkimätön noudattaminen on kuitenkin edelleen erittäin tärkeää.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 6: 19 tapausta

Viikko 7: 12 tapausta

Viikko 8 (kuluva viikko): 0 tapausta (23.2. klo 8.38 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 516 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö