Tiistai 24.8.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle
THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia
Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla
THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Toistaiseksi ei ole todettu Simerockissa tai Jukolan viestissä tapahtuneita koronatartuntatapauksia

Alkuviikosta tiedotettiin positiivisesta henkilöstä, joka oli ollut Simerockin yleisössä. Tällöin varmistustestit oli vielä kesken. Nyt varmistus- pcr-testit on tehty kahteen otteeseen ja molemmat ovat olleet negatiivisia. Kyseessä on siis ollut väärä positiivinen löydös ja näin olleen tällä hetkellä ei ole tiedossa viikonlopun tapahtumiin liittyviä tartuntoja. 

Keskiviikko 25.8.2021 klo 10:10 Lapin sairaanhoitopiirin Infektioiden torjuntayksikkö

Lapin sairaanhoitopiiri

(Tiedot 24.8. klo 13.55)

Rovaniemi on epidemian kiihtymisvaiheessa. Muuten Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (9.–22.8.) on 166,9/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (16.–22.8.) on 71,0/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Lapin sairaanhoitopiirin alueella kahdeksan uutta tartuntaa

Eilisen päivityksen jälkeen alueella on todettu kahdeksan uutta tapausta, joista yksi Sodankylässä karanteenissa olevalla henkilöllä. Rovaniemellä uusia tartuntoja on löytynyt kaksi, joiden tartunnan lähde on ulkomailla. Kemijärvellä todettiin tartunta viidellä karanteenissa olevilla marjanpoimijalla.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 32: 112 tapausta
Viikko 33: 83 tapausta
Viikko 34: (kuluva viikkoa): 8 (24.8. klo 13:55 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 1297 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(Tiedot 24.8. klo 10:20 )

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kolme uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on eilisen jälkeen todettu kolme uutta koronavirustapausta, joista kaksi on lähtöisin Ruotsin puolelta. Toinen näistä on todettu ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Yksi tartunnoista on karanteenin sisältä.

Alueen koronanäytteenottopisteiltä halutaan muistuttaa, että kuntien koronanäytteenottopisteet ovat tarkoitettu oireisille potilaille, ulkomailta saapuneille, joiden on tultava koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta, koronavilkun hälyttämille ja tartuntatautiviranomaisen erikseen koronatestiin määräämille henkilöille.

Koronatestiin ei pidä varata aikaa oireettomana varalta, eikä negatiivinen testitulos vapauta karanteenista altistumisen jälkeen.

Mikäli ulkomaille matkustavan täytyy käydä ennen matkaa koronatestissä, on koronanäytteeseen varattava aika yksityissektorille (Mehiläinen, Terveystalo). Mikäli työnantaja määrää työntekijän koronatestiin, on tässäkin tapauksessa työnantajan ostettava koronatestit henkilöstölleen yksityissektorilta.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 32: 27 tapausta
Viikko 33: 17 tapausta
Viikko 34 kuluva viikko: 3 tapausta (24.8. klo 10.20 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 855 tapausta.

Infektioiden torjuntayksikkö