Tiistai 27.4.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 15.46)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Epidemian kolmas aalto Suomessa on lähtenyt laskuun maaliskuun puolivälin jälkeen. Pohjoisessa ja keskisessä Suomessa sairaanhoitopiirit ovat laajasti epidemian perustasolla, lukuun ottamatta Länsi-Pohjaa. Leviämis- ja kiihtymisvaiheen sairaanhoitopiirit kattavat lähinnä eteläisen Suomen. COVID-19 -tilanne on kuitenkin parantumassa koko maassa.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (12.–25.4.) on 5,1/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (19.–25.4.) on 3,4/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Sodankylän varuskunnasta löytyi kaksi uutta tartuntaa – Sodankylän varuskuntaan liittyviä tartuntoja todettu tämän ja viime viikon aikana nyt yhteensä 11

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu neljä uutta tartuntaa. Tartunnoista kaksi todettiin Inarissa ja molemmat tartunnan saaneet ovat matkailijoita. Kaksi tartuntaa todettiin Sodankylän varuskunnassa.

Sodankylän varuskunnassa on löytynyt viime viikosta lähtien nyt yhteensä 11 koronapositiivista henkilöä, joista 10 tällä viikolla. Osassa tapauksista varmennukset ovat vielä kesken. Kahden henkilön kotipaikkakunta on Lapin sairaanhoitopiirin alueella ja loput ovat sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. Tartuntoihin liittyen 55 henkilöä on asetettu karanteeniin, ja heistä valtaosa on varusmiehiä. Tartuntojen alkuperän selvittely on vielä kesken.

Viime viikolla (viikko 16) Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhteensä neljä koronavirustapausta. Koronavirustestejä tehtiin 3186 kappaletta, joista pika-antigeenitestejä oli 3066. Positiivisten osuus tehdyistä testeistä oli 0,13 prosenttia.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 15: 2 tapausta

Viikko 16: 4 tapausta

Viikko 17 (kuluva viikko): 12 tapausta (27.4. klo 13.59 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 773 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 8.34)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Yksi uusi tartunta Länsi-Pohjassa

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu yksi uusi tartunta. Tapaus todettiin karanteenien sisältä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 14: 14 tapausta

Viikko 15: 12 tapausta

Viikko 16: 29 tapausta (27.4. klo 8.34 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 636 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö