Torstai 25.2.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Kaikkien Lapin kuntien yhteystiedot koronanäytteenottoa varten 

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Koronan kiihtymis- ja leviämisalueilta Lapin sairaanhoitopiirin alueelle suuntautuva kotimaanmatkailu

Täältä löydät lisää ohjeita ja voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: Täältä voit seurata COVID-19-rokotusten edistymistä

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 12.42)

COVID-19-tilanne on valtakunnallisesti huonontunut. Valtaosa sairaanhoitopiireistä on siirtynyt joko leviämis- tai kiihtymisvaiheeseen. Lapin sairaanhoitopiirissä ollaan epidemian kiihtymisvaiheessa.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (viikot 6 ja 7) on 70,2/100 000 asukasta.  

Yhden viikon ilmaantuvuusluku, viikon 7 osalta on 44,5/100 000 asukasta.   

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Lapin sairaanhoitopiirissä otetaan käyttöön leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset – koronakoordinaatioryhmä kokoontuu huomenna perjantaina arvioimaan toimenpiteitä

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu kuusi uutta tapausta. Tapauksista kolme todettiin Rovaniemellä. Niistä yksi todettiin ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä ja tartunta liittyy Pyhätunturin tartuntaketjuun. Kahdessa Rovaniemen tapauksessa tartuntojen alkuperiä selvitetään vielä. Kittilässä todettiin kaksi tapausta, joista toinen on ulkopaikkakuntalainen ja toinen on saanut tartunnan Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. Lisäksi Kolarissa todettiin tartunta, joka liittyy aiempaan tartuntaketjuun ja henkilö on ollut valmiiksi karanteenissa.

Hallitus on 24. helmikuuta linjannut koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta. Valtioneuvoston päätöksellä yhteensä seitsemän sairaanhoitopiirin alueella otetaan käyttöön tason kaksi, eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Vaikka Lapin sairaanhoitopiiri on ilmaantuvuuden perusteella epidemian kiihtymisvaiheessa, otetaan sairaanhoitopiirissä käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset, sillä alueella oleskelee tällä hetkellä paljon henkilöitä korkeamman ilmaantuvuuden alueilta. Tällä muutoksella pyritään ehkäisemään epidemian pahenemista. Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatiotyöryhmä kokoontuu huomenna perjantaina 26. helmikuuta kello 9 alkaen arvioimaan linjaukseen liittyviä suosituksia ja rajoituksia.

Valtioneuvoston tiedote 24.2.2021

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 6: 30 tapausta

Viikko 7: 52 tapausta

Viikko 8 (kuluva viikko): 21 tapausta (25.2. klo 15.01 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 610 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 9.25)

Koronavirustilanne on Länsi-Pohjan alueella edelleen kiihtymisvaiheessa.

Yksi uusi tapaus Länsi-Pohjassa

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu yksi uusi tartunta. Tartunta on karanteenin sisältä. Kuluvalla viikolla tapauksia on Länsi-Pohjassa todettu yhteensä viisi.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 6: 19 tapausta

Viikko 7: 12 tapausta

Viikko 8 (kuluva viikko): 5 tapausta (25.2. klo 9.25 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 521 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö