Torstai 8.7.2021

Lapin koronakatsaus julkaistaan arkipäivisin.
Kaikkien Lapissa oleskelevien tulee hakeutua testattavaksi matalalla kynnyksellä, vähäistenkin infektioon liittyvien oireiden ilmaantuessa.

Ajankohtaisia linkkejä:

Lapin viralliset ohjeet koronavirustartuntaa epäilevälle matkailijalle

THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Lisää ohjeita sekä voimassaolevat suositukset ja rajoitukset sairaanhoitopiirien alueilla

THL: COVID-19-rokotusten edistyminen

Lapin sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 12.11)

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku (21.5.–4.7.) on 2,6/100 000 asukasta.
Yhden viikon ilmaantuvuusluku (28.6.–4.7.) on 1,7/100 000 asukasta.

Tässä yhteydessä ilmaantuvuuslukuun sisältyy myös ne tapaukset, joissa henkilön kotipaikkakunta on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Siitä syystä luku voi poiketa THL:n tilastoista, joissa mukaan ei lasketa ulkopaikkakuntalaisia. 

Rovaniemen tartuntaketjun aiheuttajaksi on paljastunut koronaviruksen delta-variantti – seuraa tiedotusta altistumispaikoista ja hakeudu testiin mikäli olet saattanut altistua

Edellisen katsauksen jälkeen on todettu 9 uutta tartuntaa. Tartunnoista 8 liittyy Rovaniemellä viime viikonloppuna alkaneeseen tartuntaketjuun. Niistä yksi todettiin Sodankylässä ja loput Rovaniemellä. Lisäksi yksi tartuntaketjuun kuulumaton tartunta todettiin rovaniemeläisellä henkilöllä Tornion rajatestauksessa.

Koronaturvallinenlappi.fi tiedottaa uusista altistumispaikoista ja -tilaisuuksista tartunnanjäljityksen edetessä

Rovaniemen tartuntaketjuun kuuluu tällä hetkellä yhteensä 24 tartuntaa. Ketjun ensimmäinen tartunta on paljastunut delta-variantin aiheuttamaksi. Delta-variantti on koronaviruksen alfa-muunnosta, eli ns. brittivarianttia 50-60 % helpommin tarttuva. Siitä syystä tällä hetkellä jokaisen Rovaniemellä viimeisen viikon aikana oleskelleen on erittäin tärkeää seurata tiedotusta mahdollisista altistumispaikoista ja muista tapahtumista. Koronaturvallinenlappi.fi tiedottaa uusista altistumispaikoista tartunnanjäljityksen edetessä. Kaikkien, jotka ovat voineet altistua tartunnalle, on erittäin tärkeää hakeutua testattavaksi riippumatta siitä, onko oireita.

Infektioylilääkäri muistuttaa: Maskisuositus sairaanhoitopiirin alueella edelleen voimassa julkisissa sisätiloissa sekä kulkuneuvoissa

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö muistuttaa, että Lapin sairaanhoitopiirin alueella on edelleen voimassa maskisuositus kaikissa julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa. Maskisuositus koskee sekä asiakkaita että henkilökuntaa.

Sairaanhoitopiiri on tilanteen vuoksi lisännyt torjuntaresursseja ja avaa viikonlopun ajaksi infektiolääkäripäivystyksen, jolla tuetaan kuntien jäljitystyötä tekeviä tartuntatautiviranomaisia.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 25: 1 tapaus

Viikko 26: 2 tapausta

Viikko 27 (kuluva viikko): 24 tapausta (8.7. klo 12.11 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 830 tapausta. Lukuun sisältyy myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Infektioiden torjuntayksikkö

***

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

(ajantasaiset tiedot klo 9.19)

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kaksi uutta koronavirustapausta, joista toinen todettiin ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain 

Viikko 25: 2 tapausta

Viikko 26: 6 tapausta

Viikko 27 (kuluva viikko): 3 tapausta (8.7. klo 9.19 mennessä)

Kaiken kaikkiaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 737 tapausta. 

Infektioiden torjuntayksikkö