Lisätty 25.11.2021.

LSHP: Ohje koronapositiivisen testituloksen saaneelle matkailijalle

Lapin sairaanhoitopiiri 25.11.2021

In English

Henkilön tulee heti positiivisen tuloksen saatuaan jäädä eristykseen. Hänen on hyvä pikimmiten kertoa matkaseurueelleen tilanteesta, jotta nämä osaavat jäädä karanteeniin. Terveysviranomainen (tartuntatautihoitaja) on yhteydessä positiivisen näytteen antaneeseen pääsääntöisesti samana päivänä, viimeistään 24h sisällä ja tarkistaa voinnin, kartoittaa lähikontaktit sekä majoituspaikan soveltuvuuden eristykseen. Lähikontakteihin ollaan myös yhteydessä ja selvitetään heidän karanteenin tarve.

Positiivisen koronatestituloksen saaneen henkilön tulee ensimmäisenä selvittää voiko hän jäädä eristykseen sen hetkiseen majoitustilaansa. Jos tämä ei ole mahdollista koronapositiivinen henkilö tai hänen läheisensä/matkanjärjestäjä pyrkii järjestämään toisen majoitustilan eristystä varten. Jos eristykseen soveltuvia tiloja ei löydy, otetaan yhteyttä kunnan sosiaalipäivystäjään.

Lukuun ottamatta samassa majoituksessa olevia perheenjäseniä, eristykseen ohjatun henkilön tulee välttää kontakteja muihin ihmisiin.  

Vaatimukset eristys- ja karanteenitiloille:

  • Huone, jossa on wc suihkutiloineen yhdelle henkilölle/perheelle
  • Ruokahuolto järjestetty huoneeseen ilman kontaktia

Infektioiden torjuntayksikkö

Lapin sairaanhoitopiiri